MvH MOTORRIJLESVerkeersdeelname met de motor

Wat kun je verwachten op het AVD examen?

Het examen duurt ongeveer 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Op het examencentrum maak je kennis met de examinator die zal uitleggen hoe het examen verloopt. Buiten wordt er een ogentest gedaan en een aantal vragen gesteld over het voertuig (voertuigcontrole).

Dan ga je motorrijden waarbij de examinator een beoordeling zal geven over de beheersing van de motor, kijkgedrag, voorrang verlenen. Je wordt uiteindelijk beoordeeld op een aantal examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het rijden van kruispunten, bochtenwerk en kijkgedrag.

Motor examen verkeersdeelname (AVD)

Voordat je kan afrijden voor het AVD moet je de theorie Bravo-A met succes hebben afgerond. Als je nu aanmeldt voor motorrijlessen bij Mvh-Motorrijles, dan kunh je de gratis curus avonden voor Bravo-A volgen. Deze avonden worden in samenwerking met Bikers World gegeven.

Indien je bent geslaagd voor je theorie-examen en het onderdeel voertuigbeheersing, kun je deel gaan nemen aan het examen voor de verkeersdeelneming.
Op het examen verkeersdeelneming laat je zien dat je volgens de geldende verkeersregels op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer deel kunt nemen. Je rijinstructeur en de examinator volgen in de auto.
Tijdens het examen zal je de opdrachten (van de examinator} te horen krijgen van je eigen rijinstructeur.

Je wordt door de examinator o.a. beoordeeld op: kijkgedrag, plaats op de weg, rekening houden met andere weggebruikers, verkeersregels, motorbeheersing. Tijdsduur ca. 55 minuten.

Meenemen naar het praktijkexamen AVD:
  • Geldig identiteitsbewijs.(rijbewijs, ID-kaart of paspoort)
  • Geldig theoriecertificaat A.
  • Volledige goedgekeurde motorfiets en motoruitrusting
    (via MvH rijopleidingen, zie ook de kledingeisen).
  • Een geldig uitslagformulier praktijkexamen AVB met een voldoende resultaat.

AVD en voertuigcontrole

Gediplomeerd vakkundig instructrice
Een vast onderdeel van het AVD examen is de voertuigcontrole van de motor. In de lessen wordt daarvoor de BRAVO-A afkorting gehanteerd, wat staat voor:
Banden, Remmen, Aandrijving, Verlichting, Olie en Algemene zaken.

Ter voorbereiding is het handig om op onze site voertuigcontrole te raadplegen wanneer het AVD examen op de Honda CBF600 ABS of voor het A2 examen met de Kawasaki ER500 wordt afgelegd.

©2014 - 2022 MvH rijopleidingen / MvH motorrijles.