MvH MOTORRIJLESTheorie

Theorie examen motor

Voordat je het praktijkexamen voor de motor mag afleggen dien je eerst in het bezit te zijn van een geldig theorie certificaat. Vanaf 18 jaar mag je deze al afleggen.

Je kan de theorie leren door goed lesmateriaal te kopen en deze zeer goed door te nemen. Ook zijn er rijscholen die speciale theorielessen organiseren. Als dit in de buurt is raden we je zeker aan hier aan mee te doen om de kans op slagen voor je motor theorie examen te verhogen.
Motor rijlessen nemen kan ook voordat je daadwerkelijk je theorie certificaat op zak hebt, echter mag je geen praktijkexamen doen wanneer je de theorie nog niet hebt behaald.

Let op! Ben je in bezit van je rijbewijs B (auto)? Dan hoef je niet in bezit te zijn van je motor theorie om je examen voertuigbeheersing af te leggen.
Ben je niet in bezit van een autorijbewijs dan moet je voor de praktijk lessen al in bezit zijn van een geldig theorie certificaat. Het beste kan je dit doen bij een erkende rijschool. Zij kunnen je opleiden en het examen aanvragen en inplannen.

Je hebt een DigiD nodig om een theorie-examen te reserveren. Een DigiD aanvragen is makkelijk en gratis, maar kan vijf dagen duren. Hou daar rekening mee. Om theorie-examen te mogen doen, heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Controleer of je die hebt vóórdat je je theorie-examen aanvraagt. Je moet ook in de gemeentelijke basisadministratie zijn ingeschreven.

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs mee. Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen: meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Er moeten 44 vragen of meer goed beantwoord zijn.

Theorie-examen CBR

Vraag over verkeerssituatie

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je binnen een kwartier de uitslag. Je krijgt een formulier waarop kun je per examenonderdeel zien hoeveel vragen je fout hebt beantwoord.

Als je gezakt bent weet je waar je extra aan moet gaan werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd wordt het geregistreerd, de uitslag "geslaagd" is 1,5 jaar geldig.

©2014 - 2021 MvH rijopleidingen / MvH motorrijles.